Chef anmäld till ansvarsnämnd

F-KASSAN2007-12-20
En chefstjänsteman vid Försäkringskassan i Västra Götaland har anmälts till myndighetens personalansvarsnämnd. Anmälan är en följd av den förskingring som avslöjades tidigare i år.

En före detta anställd vid Försäkringskassan i Västra Götaland avslöjades i våras för att ha förskingrat 36 miljoner kronor. Det skedde genom att han felaktigt betalade ut bidrag till anhöriga. Mannen dömdes i september till fyra års fängelse.

Nu har Försäkringskassans interna utredning lett till att en av cheferna vid Försäkringskassan i Västra Götaland anmälts till ansvarsnämnden, uppger SVT. Enligt anmälan ska chefen ha brustit i hur han delegerat beslut och ansvar. Dessutom ska det ha funnits brister i uppföljningen av gjorda utbetalningar.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.