Chef anmäler sig själv för hot mot medarbetare

POLISEN2016-10-25
Polischefen i Västmanland som i vittnens närvaro uppges ha hotat en underställd chef som låtit sig intervjuas i SVT anmäler sig själv till internutredningen. Regionpolischef Carin Götblad välkomnar beslutet.

”Meddelarfriheten är en grundbult i vår demokrati. Därför är det bra att vi låter en åklagare bedöma denna anmälan. Jag kommer fortsatt att ha en löpande uppföljning kring situationen i Västmanland”, skriver Carin Götblad i ett pressmeddelande.

Polischefen Lena Tysk själv vill inte ge några fler kommentarer, utan skriver i pressmeddelandet: ”Jag har idag gjort en egen anmälan kring uppgifter i media om att jag påstås ha riktat hot mot en chef inom polisområdet. Med hänvisning till den utredning som nu ska genomföras kan jag därför inte kommentera frågan ytterligare”,.

Hon skriver också att hon beslutat att utreda arbetsmiljön inom lokalpolisområde Norra Västmanland.

”Vi har ett ansträngt operativt läge med begränsade resurser. Det har resulterat i en tuff arbetsmiljö för många chefer och medarbetare.”

Lena Tysk blir kvar i tjänst under utredningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.