DO försvarar lönekartläggningar

JÄMSTÄLLDHET2013-02-28
Nu går DO in i debatten om lönekartläggning, sedan Almegas vd Per Östlund dömt ut metoden i en debattartikel. Den aktuella debatten bygger på att regeringen beslutat att granskningen ska ökas.

Regeringen har uppdragit åt Diskrimineringsombudsmannen, DO, att intensifiera arbetet mot ojämställda löner. I en replik på Svenska Dagbladets debattsida skriver Almegas vd Per Östlund att lönekartläggning som metod inte fungerar på det sätt regeringen skulle vilja. Nu säger DO Agneta Broberg i ett pressmeddelande att Almegas invändningar bygger på felaktiga grunder:

”De av Östlund kritiserade så kallade generella rättvisekriterierna är en förutsättning för att kunna bedöma vilka arbeten som anses vara likvärdiga. De är inte till för att styra på vilka grunder arbetsgivaren ska sätta sina löner utan till för att kunna bedöma vilka arbeten som är likvärdiga.”

Enligt Per Östlund innebär lagens generella rättvisekriterier som ”kunskaper och färdigheter”, ”ansvar”, ”ansträngning” och ”arbetsförhållanden” att lönekartläggningen bara blir en meningslös procedur som kostar pengar:

”Jag känner inte till något företag som avsiktligt diskriminerar kvinnor lönemässigt. Men å andra sidan känner jag inte heller till något företag som påstår att deras lönesättning alltigenom är 100 procent perfekt. Jämställda löner är egentligen inte ett statistiskt problem. Även om kvinnor och män har samma lön så kan det ju vara osakligt om kvinnorna i fråga är bättre och därför, utifrån företagets lönepolicy, borde ha högre lön.”

Enligt DO krävs det en systematisk genomgång av både grunderna för lönesättningen och en analys av löneskillnader mellan kvinnor och män som utför lika och likvärdigt arbete, för att komma tillrätta med de osakliga löneskillnader som kan förekomma mellan kvinnor och män:

”Målet med lönekartläggning är just att mot bakgrund av arbetsgivarens bestämmelser om lön och andra anställningsvillkor identifiera och åtgärda osakliga löneskillnader mellan kvinnor och män som utför lika och likvärdigt arbete, samt att undvika att sådana osakliga löneskillnader uppstår i framtiden”, skriver Agneta Broberg i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.