DOs flyttlass går till Solna

DO2015-10-26
För ett par år sedan bestämde regeringen att Diskriminerings-ombudsmannen, DO, ska flytta ut från Stockholms innerstad. Men planerna på att flytta myndigheten till Rinkeby eller Tensta skrotades. Nu är det i stället bestämt att DO ska flytta till Solna.

I februari i år meddelade regeringen att det inte längre fanns några planer på att flytta DO från Stockholms innerstad till Tensta eller Rinkeby.

”Det blev väldigt tydligt att det enda alternativ som fanns dels var dyrt och dels så levde det inte upp till kravet på tillgänglighet, de krav som offentliga lokaler ska ha”, sade kulturminister Alice Bah Kuhnke, MP, då till Sveriges Television.

Tidigare integrationsministern Erik Ullenhag, FP, var kritisk till att regeringen valde att backa från planerna. Men nu flyttar DO i stället till Råsundavägen i Solna norr om Stockholm, rapporterar Dagens Nyheter. Enligt tidningen går flyttlasset om ungefär ett år, den 1 november 2016.

 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.