EU-dom mot Sverige

DATALAGRING2010-02-04

EUs domstol har fällt Sverige för att inte ha införlivat direktivet om datalagring i svensk lag, rapporterar TT.

En av initiativtagarna till datalagringsdirektivet var dåvarande justitieministern Thomas Bodström, S. Enligt EU-direktivet ska alla trafikuppgifter om telefonsamtal, fax, sms och e-post lagras minst ett halvt år.

En statlig utredning föreslog i november 2007 att en lag om datalagring skulle träda i kraft 1 januari 2009. Men regeringen har ännu inte lagt något lagförslag vilket har lett till en fällande dom i EUs domstol.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA