Elisabet Åbjörnsson Hollmark, generaldirektör på Statens institutionsstyrelse.
Bild: Statens institutionsstyrelse
Elisabet Åbjörnsson Hollmark, generaldirektör på Statens institutionsstyrelse.

Extra lönelyft för 1 750 SiS-anställda

STATENS INSTITUTIONSSTYRELSE2022-12-20

Statens institutionsstyrelse, SiS, ger tillsvidareanställda behandlingsassistenter och behandlingspedagoger ett lönelyft på 1 000 kronor i månaden. ”Den särskilda lönesatsningen är ett sätt att visa uppskattning för de klientnära medarbetare som arbetat i myndigheten en längre tid”, förklarar generaldirektör Elisabet Åbjörnsson Hollmark i ett pressmeddelande.

Beslutet innebär enligt pressmeddelandet från Statens institutionsstyrelse att alla som tillsvidareanställts som behandlingsassistent eller behandlingspedagog före 1 januari 2022 får 1 000 kronor mer i månaden. Den som redan har mer än 35 000 kronor i månadslön omfattas inte. Totalt berör satsningen cirka 1 750 anställda inom myndigheten. Den nya lönen ska gälla från och med 1 februari 2023.

”Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare med en trygg och säker arbetsmiljö och goda villkor. Därför gör vi nu en kraftsamling och visar på vikten av att ha duktiga medarbetare som stannar i vår verksamhet”, kommenterar generaldirektör Elisabet Åbjörnsson Hollmark myndighetens beslut i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Löner SiS
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA