Extravalet hejdar kontorsstängning

ARBETSFÖRMEDLINGEN2014-12-08
Eftersom regeringen aviserat att den tänker utlysa extraval hejdar Arbetsförmedlingen den stora översynen av kontorsnätet.

För bara en månad sedan kom nyheten att Arbetsförmedlingens ledning ville lägga ned 100 av de 320 kontoren. Syftet var att minska kostnaderna för lokalhyror för att använda resurserna till mer uppsökande verksamhet i stället.

Sedan dess har regeringens budgetproposition avvisats av riksdagen. Statsminister Stefan Löfven har aviserat att han tänker utlysa extraval.

Därmed lägger Arbetsförmedlingen sin översyn av kontorsnätet på is.

”Med anledning av det extra val som är planerat till den 22 mars kommer Arbetsförmedlingen att stoppa nedläggningen av de 100 kontor, som jag aviserade tidigare under hösten”, kommenterar Mikael Sjöberg, myndighetens generaldirektör i ett pressmeddelande.

Orsakerna till beslutet är två. Ett skäl är att det blir svårt för Arbetsförmedlingen att föra konstruktiva samtal med berörda kommuner mitt i en valrörelse. Ett annat är att budgetläget är så osäkert att myndigheten först i början av februari kan räkna med att överblicka hela den ekonomiska situationen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.