Fastighetsverkets generaldirektör får gå

STATENS FASTIGHETSVERK2017-03-09
Generaldirektören på Statens fastighetsverk, Björn Andersson, får inte komma tillbaka till sin post, uppger Sveriges Television. Regeringen har utsett Birgitta Böhlin till vikarierande generaldirektör.

Publikt har tidigare rapporterat om Kalla faktas granskning av Statens fastighetsverk. Efter granskningen fick generaldirektören Björn Andersson stiga åt sidan, och nu gör den ansvarige ministern Per Bolund, MP, klart att han inte kommer att få återvända till jobbet:

”Han kan inte fortsätta sitt arbete så länge han är föremål för en förundersökning och han kan inte träda tillbaka till sin tjänst på Statens fastighetsverk”, säger han till SVT.

Regeringen har utsett Birgitta Böhlin till vikarierande generaldirektör för Statens fastighetsverk. Hon har tidigare varit generaldirektör för Försvarets materielverk och är i dag bland annat styrelseordförande i Försäkringskassan. Hon tillträder tjänsten 18 april.

Regeringen skriver också i ett pressmeddelande att Statskontoret fått i uppdrag att kartlägga brister och föreslå en handlingsplan för vad Statens fastighetsverk bör göra för att skapa en god förvaltningskultur.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.