Regeringen har tidigare lokaliserat Myndigheten för digital förvaltning till Sundsvall och uppdragit åt Statens servicecenter att lokalisera viss del av sin verksamhet till Sollefteå. Tidigare i år öppnades även ett servicekontor i Kramfors.
Bild: Mostphotos
Regeringen har tidigare lokaliserat Myndigheten för digital förvaltning till Sundsvall och uppdragit åt Statens servicecenter att lokalisera viss del av sin verksamhet till Sollefteå. Tidigare i år öppnades även ett servicekontor i Kramfors.

Fler statliga jobb ska omlokaliseras

OMLOKALISERING2018-09-03

Regeringen vill flytta minst femtio statliga jobb till Härnösand. Det handlar om funktioner som i dag finns hos myndigheter lokaliserade i Stockholmsområdet. Syftet är att öka den statliga närvaron i Västernorrland.

Regeringen har gett den särskilda utredaren Ingegerd Palmer uppdraget att se över möjligheten att samla och flytta uppgifter från myndigheter i Stockholms län till gemensamma kontorslösningar i Härnösand. Satsningen ska enligt ett pressmeddelande ge minst 50 nya statliga tjänster i kommunen.

”Regeringen menar allvar med att hela landet ska leva. Därför gör vi nu en satsning på Västernorrland och Härnösand. Det här uppdraget är ett komplement till de beslut om omlokaliseringar, utökningar av verksamhet och lokalisering av nya myndigheter som regeringen tidigare beslutat om”, kommenterar biträdande finansminister Per Bolund, MP.

Utredningen är enligt pressmeddelandet en av flera satsningar för att öka den statliga närvaron i Västernorrland. Regeringen har tidigare lokaliserat Myndigheten för digital förvaltning till Sundsvall och uppdragit åt Statens servicecenter att lokalisera viss del av sin verksamhet till Sollefteå. Tidigare i år öppnades även ett servicekontor i Kramfors.

Västernorrlands län är det län där statliga jobb minskat mest under åren 2008 till 2014. Härnösand har också högre arbetslöshet än genomsnittet i landet, högre medelålder än rikssnittet och en låg befolkningsökning.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA