Generaldirektören följer inte med till Kalmar

E-HÄLSOMYNDIGHETEN2016-10-25
E-hälsomyndigheten behöver nyrekrytera ett stort antal medarbetare i samband med omlokaliseringen till Kalmar. Myndighetens generaldirektör Torsten Håkansta är en av dem som inte flyttar med.

Generaldirektör Torsten Håkansta, har meddelat att han inte kommer att flytta med när E-hälsomyndigheten flyttar till Kalmar. När flytten är genomförd 1 maj 2018 ska drygt 150 anställda inklusive konsulter vara på plats i Kalmar, medan ett trettiotal också i fortsättningen kommer att jobba med myndighetens samordningsuppdrag i Stockholm.

”Nu står vi inför att flytta merparten av myndighetens verksamhet, och då känner jag att det behövs andra krafter för det. Därför har jag i samråd med Socialdepartementet kommit fram till att jag kliver av uppdraget som generaldirektör”, skriver Torsten Håkansta i ett pressmeddelande.

Torsten Håkansta kommer att stanna kvar på sin befattning tills en ny generaldirektör har tillsatts. Regeringen har påbörjat rekryteringen. Övriga anställda kommer att erbjudas omplacering antingen i Kalmar eller i Stockholm. För att de nuvarande medarbetarna ska stanna och bidra till kunskapsöverföringen, får alla tillsvidareanställda medarbetare behålla sin anställning fram till 1 maj 2018. Därefter uppstår arbetsbrist för den som inte flyttar med.

”Kompetenstapp är den största risken med omlokaliseringen. Intresset att flytta från Stockholm är begränsat eftersom många har sina liv och familjer här. Det måste vi ta hänsyn till, även om vi givetvis hoppas att så många som möjligt ska följa med till Kalmar”, har Torsten Håkansta skrivit i ett tidigare pressmeddelande.

En ny organisation för Kalmar respektive Stockholm tas nu fram i samråd med facken.

”Det står helt klart att vi kommer att behöva nyrekrytera ett stort antal högkvalificerade personer till Kalmar”, kommenterar Torsten Håkansta.

Till den verksamhet som ska flyttas till Kalmar hör den del av myndigheten som ansvarar för e-recepten i Sverige. Rekryteringen av nya medarbetare är igång på myndighetens hemsida och fler lediga jobb ska utannonseras senare i höst. Det som i huvudsak kommer att efterfrågas är kvalificerad och erfaren it- och farmacikompetens.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.