IF Metall startar arbetsförmedling

ARBETSMARKNAD2013-08-27
Fackförbundet IF Metall startar en egen arbetsförmedling i hela landet för förbundets yrkesgrupper. Samtidigt riktar man kritik mot den statliga Arbetsförmedlingen.

LOs näst största förbund IF Metall, med närmare 340 000 medlemmar, startar arbetsförmedling. Den så kallade Kompetensbanken har funnits på försök i ett år på sex orter, och verksamheten breddas nu till hela landet. Kompetensbanken är ett webbaserat system där arbetsgivare kan lägga in jobbannonser och arbetssökande registrera sina erfarenheter och kvalifikationer.

Målen med förmedlingen är att hjälpa medlemmarna att få jobb och svensk industri att utvecklas, förklarar Metalls ombudsman Anders Fredriksson i ett pressmeddelande.

”När våra avdelningsombudsmän besöker arbetsplatser får de ofta frågan från arbetsgivare om de känner någon svetsare eller NCC-operatör som behöver jobb. Trots hög arbetslöshet finns stor efterfrågan på arbetskraft.”

Förbundet ser fackets arbetsförmedling som en medlemsförmån och ett komplement till Arbetsförmedlingen, som enligt Anders Fredriksson ”alltför ofta är sena i sina åtgärder”.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.