Ingen brist på arbetskraft i staten

AGV2007-06-18

Det råder ingen större brist på lämpliga sökande när statliga myndigheter ska rekrytera. Det konstaterar Arbetsgivarverket i sin konjunkturbarometer.

Konjunkturbarometern bygger på svar från myndigheter med tio anställda eller fler och tas fram i samarbete med Konjunkturinstitutet.

Arbetsgivarverket konstaterar att det finns en viss ökning av bristen på lämpliga sökanden vid rekrytering, men att den fortfarande ligger på mycket låga nivåer. De flesta av myndigheterna anser att bristen på lämpliga sökanden inte alls påverkar verksamheten.

Enligt barometern kommer personalomsättning och övertidsuttag att vara oförändrade det närmaste året. Däremot kommer uppsägningarna och övertaligheten att öka – de senaste barometrarna har visat på en minskning.

De flesta myndigheter tror att årets resultat kommer att ge upphov till anslagsbalans. Färre tror på anslagssparande medan fler tror på anslagsöverskridande.

Myndigheterna är jämnt fördelade mellan att tro på fler, färre eller oförändrat antal årsarbeten år 2007 jämfört med år 2006.

Arbetsgivarverket anser sig se tecken på en större resursmässig återhållsamhet än tidigare hos de statliga myndigheterna. Fler myndigheter än tidigare tror på oförändrad eller minskad budgetomslutning,

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA