Arbetsförmedlingen får ett ökat budgetanslag när statsbudgeten presenteras på onsdag, enligt DI.
Bild: Peter Kroon
Arbetsförmedlingen får ett ökat budgetanslag när statsbudgeten presenteras på onsdag, enligt DI.

Kan få mer pengar till externa aktörer

STATSBUDGETEN2019-09-16
Arbetsförmedlingen kommer få mer pengar till externa aktörer, ytterligare 193 miljoner kronor nästa år. Anslaget kommer sedan att växa undan för undan fram till 2022, uppger Dagens industri.

I ett nytt krispaket, som ska presenteras av Centerpartiet på måndagen, får Arbetsförmedlingen 193 miljoner kronor i extra anslag för nästa år. Extraanslaget växer sedan till 348 miljoner kronor 2021, och ytterligare till 427 miljoner kronor 2022, erfar Dagens Industri, DI.

Anslagshöjningen ska presenteras som en del av ett nytt arbetsmarknadspaket, som är framförhandlat mellan partierna inom den politiska överenskommelsen som går under namnet januariavtalet. Anslagshöjningen ska främst gå till upphandling av stöd och matchning från privata aktörer,  enligt DI. 

Arbetsförmedlingens pågående omstöpning som bland annat går ut på att externa aktörer ska sköta matchningen av arbetssökande mot arbetsmarknaden ska vara färdig 2021.

Inom det nya paketet har regeringen, Centerpartiet och Liberalerna också kommit överens om att Arbetsförmedlingens nuvarande resurser ska riktas om, så att de i högre grad går till arbetet med matchning.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Kent Helgesson (ej verifierad) mån, 09/16/2019 - 16:42
Då var det dags igen. Förut etableringslotsar och jobbcoacher med känt resultat. Vad sorts kreativa moneymakers skapas denna gång i Arbetsförmedlingens namn? Eller går det bättre nu?
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.