Annons:

Tre myndigheter får i uppdrag att skapa arbeten i Kiruna. I det så kallade Kirunapaketet ingår utbyggnad av Lantmäteriet och Skatteverket samt ett nytt kontor för Statens servicecenter.
Bild: Mostphotos
Tre myndigheter får i uppdrag att skapa arbeten i Kiruna. I det så kallade Kirunapaketet ingår utbyggnad av Lantmäteriet och Skatteverket samt ett nytt kontor för Statens servicecenter.

Kiruna får 120 nya statliga jobb

REGERINGEN2018-06-15

Regeringen utlovar 120 nya statliga jobb i Kiruna. De ska ersätta de arbetstillfällen som försvinner när Radiotjänst i Kiruna läggs ned.

Radiotjänst är Kirunas tredje största arbetsgivare. Verksamheten drivs som bolag av Sveriges television, Sveriges radio och Utbildningsradion, men regeringen vill ersätta radio- och tv-avgiften med en public service-avgift som ska hanteras av Skatteverket. Riksdagen väntas fatta ett beslut i frågan efter höstens val. Radiotjänst avvecklas då från nästa år och läggs ned 2020.

Nu aviserar regeringen att Kiruna ska kompenseras för jobbförlusten. Tre myndigheter får i uppdrag att skapa arbeten i staden. I det så kallade Kirunapaketet ingår utbyggnad av Lantmäteriet och Skatteverket samt ett nytt kontor för Statens servicecenter.

Bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson, MP, skriver i ett pressmeddelande att förstärkningen av Lantmäteriets verksamhet i Kiruna innebär att staten ökar takten för att ”digitalisera samhällsbyggnadsprocessen”.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA