Tre myndigheter får i uppdrag att skapa arbeten i Kiruna. I det så kallade Kirunapaketet ingår utbyggnad av Lantmäteriet och Skatteverket samt ett nytt kontor för Statens servicecenter.
Bild: Mostphotos
Tre myndigheter får i uppdrag att skapa arbeten i Kiruna. I det så kallade Kirunapaketet ingår utbyggnad av Lantmäteriet och Skatteverket samt ett nytt kontor för Statens servicecenter.

Kiruna får 120 nya statliga jobb

REGERINGEN2018-06-15
Regeringen utlovar 120 nya statliga jobb i Kiruna. De ska ersätta de arbetstillfällen som försvinner när Radiotjänst i Kiruna läggs ned.

Radiotjänst är Kirunas tredje största arbetsgivare. Verksamheten drivs som bolag av Sveriges television, Sveriges radio och Utbildningsradion, men regeringen vill ersätta radio- och tv-avgiften med en public service-avgift som ska hanteras av Skatteverket. Riksdagen väntas fatta ett beslut i frågan efter höstens val. Radiotjänst avvecklas då från nästa år och läggs ned 2020.

Nu aviserar regeringen att Kiruna ska kompenseras för jobbförlusten. Tre myndigheter får i uppdrag att skapa arbeten i staden. I det så kallade Kirunapaketet ingår utbyggnad av Lantmäteriet och Skatteverket samt ett nytt kontor för Statens servicecenter.

Bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson, MP, skriver i ett pressmeddelande att förstärkningen av Lantmäteriets verksamhet i Kiruna innebär att staten ökar takten för att ”digitalisera samhällsbyggnadsprocessen”.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.