Lantmäteriet skapar 53 ersättningsjobb

LANTMÄTERIET2019-04-10
Lantmäteriet har fått fram 53 nya arbetstillfällen i Kiruna. Satsningen är en del av kompensationen för avvecklingen av statliga Radiotjänst som läggs ned 2020, rapporterar P4 Norrbotten.

Lantmäteriet är först ut av de tre statliga myndigheter som fått regeringens uppdrag att skapa ersättningsjobb när Radiotjänst avvecklas under 2019. Skatteverket och Statens servicecenter har också regeringens uppdrag att skapa ersättningsjobb i Kiruna. Totalt innebär nedläggningsbeslutet att 120 fast anställda och ungefär lika många deltidsarbetande blir av med jobbet. Regeringen har utlovat minst 120 nya statliga tillsvidareanställningar i de tre myndigheterna.

Lantmäteriet har fått ett särskilt anslag om 45 miljoner kronor i budgeten för 2019 för att skapa de nya jobben. Myndigheten kommer att rekrytera 53 personer, varav hälften ska börja i september och hälften innan årsskiftet:

”Det är olika typer av tjänster. Det handlar om att öka upp takten i digitaliseringen, förkorta handlingstiderna och möta kunden på ett bättre sätt”, säger Maria Stålnacke, HR-direktör på Lantmäteriet, till P4 Norrbotten.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.