Lantmäteriet skapar 53 ersättningsjobb

LANTMÄTERIET2019-04-10

Lantmäteriet har fått fram 53 nya arbetstillfällen i Kiruna. Satsningen är en del av kompensationen för avvecklingen av statliga Radiotjänst som läggs ned 2020, rapporterar P4 Norrbotten.

Lantmäteriet är först ut av de tre statliga myndigheter som fått regeringens uppdrag att skapa ersättningsjobb när Radiotjänst avvecklas under 2019. Skatteverket och Statens servicecenter har också regeringens uppdrag att skapa ersättningsjobb i Kiruna. Totalt innebär nedläggningsbeslutet att 120 fast anställda och ungefär lika många deltidsarbetande blir av med jobbet. Regeringen har utlovat minst 120 nya statliga tillsvidareanställningar i de tre myndigheterna.

Lantmäteriet har fått ett särskilt anslag om 45 miljoner kronor i budgeten för 2019 för att skapa de nya jobben. Myndigheten kommer att rekrytera 53 personer, varav hälften ska börja i september och hälften innan årsskiftet:

”Det är olika typer av tjänster. Det handlar om att öka upp takten i digitaliseringen, förkorta handlingstiderna och möta kunden på ett bättre sätt”, säger Maria Stålnacke, HR-direktör på Lantmäteriet, till P4 Norrbotten.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA