Kontor öppnar utan Försäkringskassan

FÖRSÄKRINGSKASSAN2011-04-04

Försäkringskassan har bestämt sig för att inte ha någon verksamhet i de tre servicekontor som öppnar i maj. De som Försäkringskassan rekryterat till servicekontoren erbjuds sannolikt anställning på Skatteverket.

I maj öppnar tre nya servicekontor – i Linköping, Värnamo och Jönköping. Planen var att de skulle drivas av Skatteverket och Försäkringskassan gemensamt – på samma sätt som övriga 113 servicekontor runt om i landet.

Men Försäkringskassans ledning, som beslutat att lämna servicekontoren för att klara budgeten 2013, bestämde sig i sista stund för att dra sig ur projektet.

Nu blir det Skatteverket ensamt som står som huvudman.

Men Försäkringskassan har redan rekryterat och utbildat den personal som skulle bemanna de nya servicekontoren.

De anställda kommer troligen att erbjudas jobb på Skatteverket enligt de regler om verksamhetsövergång som finns i las, lagen om anställningsskydd.

Artikeln uppdaterad 6 april.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA