Jordbruksanstalten Rödjan utanför Mariestad.
Bild: I99pema, CC BY-SA 4.0.
Jordbruksanstalten Rödjan utanför Mariestad.

Kriminalvården bygger ut i Mariestad

KRIMINALVÅRDEN2021-03-16

Mariestadsanstalten Rödjan ska utökas med 150 platser i säkerhetsklass 2, enligt ett pressmeddelande från Kriminalvården. Därmed blir Rödjan myndighetens nästa storanstalt.

Det pågår redan en utbyggnad av Rödjan utanför Mariestad. Enligt pressmeddelandet har den öppna jordbruksanstalten vuxit med tillfälliga modulhus och dessutom planeras för fyra nya permanenthus. Generaldirektör Martin Holmgren beslutade på måndagen att anstalten dessutom ska få 150 nya platser i säkerhetsklass två. Därmed kommer Rödjan att få totalt 350 platser i klass 2 och 3, jämfört med dagens 60 platser. Utbyggnaden ska vara klar år 2024.

Också vid Tidaholmsanstalten pågår en utbyggnad som ska ge totalt 290 platser i säkerhetsklass 1, den högsta säkerhetsklassen, inom tre-fyra år, vilket enligt myndigheten innebär en rejäl ökning av kapaciteten i Västsverige.

”Det kan inte sägas tillräckligt många gånger att det här handlar om så mycket mer än utbyggnad av infrastruktur. Vi måste fortsätta ha en hög grad av säkerhet och verksamhetsinnehåll, som till exempel sysselsättning och behandlingsverksamhet, för att kunna bedriva ett bra återfallsförebyggande verksamhet även framöver”, konstaterar Martin Holmgren i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Kriminalvården
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA