Länsstyrelse evakuerades efter larm om brev

LÄNSSTYRELSERNA2024-06-18

Länsstyrelsen i Skåne län evakuerades i måndags förmiddags sedan en misstänkt försändelse påträffats. Räddningstjänsten och polisen larmades till platsen, men försändelsen visade sig innehålla ofarliga fröer, skriver Sydsvenskan.

Strax efter nio på morgonen larmades polisen till länsstyrelsen sedan ett kuvert med misstänkt pulver hittats. En person hade blivit exponerad för innehållet och fick gå igenom sanering. Det misstänkta kuvertet visade sig senare innehålla fröer, uppger tidningen.

Också Nationella bombskyddet larmades till länsstyrelsens lokaler i centrala Malmö för att göra en bedömning, skriver tidningen. En avspärrning sattes upp, men strax före klockan 11.30 meddelade polisen att de konstaterat att brevets innehåll varit ofarligt och att insatsen höll på att avvecklas. Det finns ingen misstanke om brott.

”Dels är jag glad över att rutinerna för evakuering fungerade, men samtidigt är det mindre bra att det går att rubba ett demokratiskt system genom att bara skicka in något”, säger länsöverdirektör Ola Melin till tidningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA