Huvudskyddsombudet Jimmy Haller har lämnat in en anmälan mot Statens institutionsstyrelse om arbetsmiljöbrott vid Fridegård. »Personalen har upplevt sig vara ledningslösa en längre tid«, säger han. Foto: Per Norén
Huvudskyddsombudet Jimmy Haller har lämnat in en anmälan mot Statens institutionsstyrelse om arbetsmiljöbrott vid Fridegård. »Personalen har upplevt sig vara ledningslösa en längre tid«, säger han. Foto: Per Norén

Ledningen teg om upploppet

SIS2011-05-03
Efter ett våldsamt upplopp stängde SiS utredningshem Fridegård i Eskilstuna. Men ingen rapport om händelsen lämnades in. Chefen för hemmet skyllde nedläggningen på de anställdas bristande kompetens. Den här veckan förhandlar ST om deras framtid.

Halv fem på eftermiddagen 1 feb­ruari bröt helvetet lös för de tre anställda på Fridegård i Eskils­tuna. En av dem var i köket för att laga middag och en kollega satt i samtal med en av de intagna flickorna i ett rum. En behandlingsassistent var ensam på avdelningen då hon överfölls.

Fyra av flickorna hade bestämt sig för att sno nycklarna och sticka. En av dem gav sig på behandlingsassistenten med ett stryptag bakifrån. Kollegerna hörde striden och kom till undsättning. Flickorna slog sönder lampor, tv och övrig inredning. De skrek och hotade personalen, som flydde in i ett rum och låste om sig.

Personalen ringde »beredskapen«, den jourhavande chef som ska ge råd och besluta om eventuell handräckning av polis. Inget svar. I glaskrosset utanför dörren fanns en nyintagen flicka under avtändning och en annan med självskade­beteende. Perso­nalen larmade polisen, som åter­ställde ordningen och låste in flickorna på sina rum. Först efter fem timmar kom »beredskapen« till den chockade personalen.

Så beskrivs upploppet av de anställda.

Skyllde på personalen

Omedelbart efter händelsen förflyttades flickorna till olika ungdomshem och personalen skickades hem – med lön, men utan besked om framtiden. Tre veckor senare meddelade ledningen för SiS, Statens institutionsstyrelse, att Fridegård stängs, då ungdomarnas »säkerhet inte kan
garanteras«. Deras chef pekade på att personalen agerat felaktigt vid upploppet och skyllde stängningen på deras bristande kompetens.

Fridegård är en utrednings­avdelning inom ungdomshemmet Rebecka på Ekerö. Arbetsplatsombudet Iréne Flodman berättar att upploppet är kulmen på ett års växande problem.

– De klienter vi fått har varit allt mer vårdkrävande. Vi har blivit slagna, bitna, sparkade och rivna. En morgon hade vi fem nedläggningar före frukost. Vi har bett om hjälp och handledning, men inte fått minsta gehör från ledningen. Men man är lojal och biter ihop, för tjejernas och kollegernas skull.

Till saken hör att SiS redan hösten 2009 meddelade att Fride­gård ska läggas ned så snart Rebecka byggts ut, vilket sannolikt sker 2012.

– Så säger vår chef att det är vårt fel att hemmet lades ned, säger Iréne Flodman. Det är bittert, så som vi kämpat. Personligen känner jag mig kränkt.

»Inte läst våra skrivelser«

ST inom SiS har i flera år försökt stötta de 15 anställda på Fridegård genom att påtala brister och be om stöd och styrning. I april skrev man till generaldirektör Ewa Persson Göransson och deklarerade med stöd av en mängd exempel sitt öppna misstroende mot chefen på Rebecka, Thomas Fahlquist.

– Personalen har upplevt sig vara ledningslösa en längre tid, säger huvudskyddsombudet Jimmy Haller. Uppenbarligen har verksledningen inte läst våra skrivelser och de har inte agerat. Det är väldigt dåligt hanterat.

Inga incidenter anmälda

Jimmy Haller säger att han inte känt till alla allvarliga problem på Fridegård.

– Det beror på att cheferna inte anmält incidenter till SiS och Arbets­miljöverket, säger han.

När ST Press begär att få ta del av rapporten från upploppet 1 februari blir svaret att inga incidenter anmälts under 2011.

– Sättet SiS hanterar sin personal på saknar motstycke, säger Tobias Bjerman i STs avdelningsstyrelse. Nu sparkar de på dem som ändå ska bli av med sitt jobb och säger »ni får skylla er själva«.

4 maj förhandlar ST om turordning och kretsning för Fride­gårds personal.

– Vi opponerar oss inte mot att Fridegård läggs ned, utan hur, säger STs ordförande inom SiS, Per Hellstrand. Skälen för nedläggning visar ju bristerna hos arbetsgivaren. Vi vill gå vidare med ärendet, kanske ihop med Arbetsmiljöverket, förklarar han.

Jimmy Haller har nu lämnat in en anmälan mot SiS om arbetsmiljöbrott. Han ger exempel från Fridegård under januari i år: Knivhot, sparkad i ansiktet, knytnävsslag i ansikte, strypförsök. Händelserna har inte rapporterats vidare utan lagts på hög hos arbetsledningen, säger han.

Fridegård

Fridegård i Eskilstuna var en avdelning inom ungdomshemmet Rebecka med sex låsbara platser för akutplacering och utredning av flickor i åldern 12–20 år som omhändertagits enligt LVU, lag med särskilda bestämmelser om vård av unga. Tvångsvården beslutas av Förvaltningsrätten på begäran av kommunen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

SiS Arbetsmiljö
Inlagt av Fd anställd (ej verifierad) ons, 05/04/2011 - 18:19
Skönt att detta äntligen kommer ut och förhopningsvis kanske nu ledningen tar sitt ansvar och inte fortsättere lägga detta på oss som slitit och fått tagit emot dessa hot o våldsituationer och inte fått något gehör.
Inlagt av Viola (ej verifierad) ons, 05/04/2011 - 18:29
Det är förskräckligt att man anställer en chef som inte har någon erfarenhet av lvu-hem och hur en chef kan lyckas med att lägga ner ett ställe men själv få sitta kvar vid makten. När man har beredskap på Fridegård har man 30 min på sig att infinna sig på arbetsplatsen men det struntar man i om man är chef. Synd om personal som sliter och jobbar och inte har någon som hörsammar när det är problem.
Inlagt av JP (ej verifierad) ons, 05/04/2011 - 18:57
jag tycker att det är spännande att det står i SiS policy att arbetstagaren ska vara lojal mot sin arbetsgivare men detta gäller tydligen inte ledningen eller huvudkontoret som ska vara lojala mot sina arbetare. vi behandlingsass. ska vara ett bra föredöme för dessa många trasiga flickor men sen att våra chefer inte är det är oxå ganska spännande. kom in i verkligheten, gå ner och jobba på golvet så kanske ni vet vad ni pratar om.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.