Liberalerna vill återinsätta Begler

FÖRSÄKRINGSKASSAN2018-06-01
Liberalernas ordförande Jan Björklund kräver att regeringen återinsätter Ann-Marie Begler som generaldirektör för Försäkringskassan.

”Det är ett oerhört fegt och svagt ledarskap av Stefan Löfven att sparka Ann-Marie Begler”, säger Jan Björklund till nyhetsbyrån TT. Han hävdar att regeringen skyller på Begler när Försäkringskassan får kritik, trots att hon agerat på order från regeringen. Om regeringen inte återinsätter henne kommer en Alliansregering att göra det efter valet, sade Björklund.

Riksdagens socialförsäkringsutskott hade kallat in både socialförsäkringsminister Annika Strandhäll, S, och Ann-Marie Begler för utfrågning om varför Begler petades från posten som högsta chef på Försäkringskassan.

Moderaten Johan Forsell sade till TT efter utfrågningarna att ministerns förklaring är en efterhandskonstruktion, och att det var rädslan att förlora valet som låg bakom. Socialdemokraten Fredrik Lundh Sammeli sade däremot att han inte uppfattade det så: ”För mig som socialdemokrat är det väldigt tydligt att det inte handlar om en valfråga, det handlar om hur vi leder myndigheterna på ett bra sätt.”

 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.