Ann-Marie Begler.
Ann-Marie Begler.

Ann-Marie Begler söker jobbet igen

FÖRSÄKRINGSKASSAN2018-11-19
Försäkringskassans sparkade generaldirektör Ann-Marie Begler vill ha tillbaka jobbet. Hon har sökt den utannonserade tjänsten. ”Ja, det är korrekt”, säger hon till Expressen.

I slutet av april fick Ann-Marie Begler sparken från jobbet som generaldirektör för Försäkringskassan – tre år innan hennes förordnande gick ut. Enligt socialminister Annika Strandhäll handlade regeringens kritik mot Begler om att utförsäkrade kom i kläm mellan Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen och att myndigheten lagt för lite tid och kraft på samverkan. Innan Ann-Marie Begler avsattes ska hon ha fått varningar av Annika Strandhäll. Expressen uppger också att regeringen innan de avsatte Begler, ska ha försökt förmå henne att ta jobbet som chef för Pensionsmyndigheten.

Regeringens beslut att sparka Ann-Marie Begler fick kritik från flera håll. Bland annat skrev nio höga chefer på Försäkringskassan och fyra före detta generaldirektörer gemensamt ett brev till regeringen, med kritik mot avsättningen. Alliansen lovade också att Ann-Marie Begler skulle återinsättas om de fick regeringsmakten efter valet.

I somras annonserades jobbet som generaldirektör för Försäkringskassan ut och kansliet för chefsförsörjning av myndighetschefer i Regeringskansliet, säger till Expressen att det kommit in åtta intresseanmälningar.

Ann-Marie Begler bekräftar för Expressen att hon är en av de som sökt tjänsten.

”Ja, det är korrekt. Men i övrigt vill jag inte kommentera det”, säger hon till tidningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.