Bild: Mostphotos

Många har gillat att jobba hemma

CORONA2020-10-14
De flesta som jobbat hemifrån under pandemin har trivts bra med det, enligt en undersökning som TCO låtit genomföra. Men många har saknat sina kolleger.

Sju av tio tjänstemän som har jobbat hemma under coronapandemin säger i undersökningen att de har trivts bra med det, men åtta av tio svarar att de saknar det sociala samspelet med kollegerna. Nio av tio skulle gärna fortsätta jobba hemifrån minst en dag i veckan.

Undersökningen har utförts av opinionsföretaget Novus, som på TCOs uppdrag intervjuat drygt 2 000 yrkesverksamma tjänstemän. Redovisningen bygger på svaren från de 868 som jobbat hemifrån under pandemin.

”Det är bra med flexibilitet i arbetet, men det kan också skapa en stress och att man jobbar för mycket. Arbetsgivaren måste ha en aktiv dialog med sina medarbetare, för det är alltid arbetsgivarens ansvar att man har en god arbetsmiljö”, kommenterar TCOs ordförande Therese Svanström undersökningen i ett pressmeddelande.

45 procent av de svarande säger att de har kunnat anpassa sina arbetstider mer flexibelt, men var fjärde har haft svårt att avgränsa arbetet till normala arbetstider och arbetat mer än de borde. Var fjärde säger också att de har fått ont i rygg, nacke eller axlar. Många har arbetsgivare som inte erbjudit sig att tillhandahålla arbetsutrustning i bostaden.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV

Distansarbetet är här för att stanna

PÅ DJUPET: CORONAPANDEMIN OCH ARBETSLIVET2020-10-09

Många statsanställda jobbar hemma

STATSFÖRVALTNING2020-06-22
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.