Bild: Mostphotos

Många har gillat att jobba hemma

CORONA2020-10-14

De flesta som jobbat hemifrån under pandemin har trivts bra med det, enligt en undersökning som TCO låtit genomföra. Men många har saknat sina kolleger.

Sju av tio tjänstemän som har jobbat hemma under coronapandemin säger i undersökningen att de har trivts bra med det, men åtta av tio svarar att de saknar det sociala samspelet med kollegerna. Nio av tio skulle gärna fortsätta jobba hemifrån minst en dag i veckan.

Undersökningen har utförts av opinionsföretaget Novus, som på TCOs uppdrag intervjuat drygt 2 000 yrkesverksamma tjänstemän. Redovisningen bygger på svaren från de 868 som jobbat hemifrån under pandemin.

”Det är bra med flexibilitet i arbetet, men det kan också skapa en stress och att man jobbar för mycket. Arbetsgivaren måste ha en aktiv dialog med sina medarbetare, för det är alltid arbetsgivarens ansvar att man har en god arbetsmiljö”, kommenterar TCOs ordförande Therese Svanström undersökningen i ett pressmeddelande.

45 procent av de svarande säger att de har kunnat anpassa sina arbetstider mer flexibelt, men var fjärde har haft svårt att avgränsa arbetet till normala arbetstider och arbetat mer än de borde. Var fjärde säger också att de har fått ont i rygg, nacke eller axlar. Många har arbetsgivare som inte erbjudit sig att tillhandahålla arbetsutrustning i bostaden.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV

Distansarbetet är här för att stanna

PÅ DJUPET: CORONAPANDEMIN OCH ARBETSLIVET2020-10-09

Många statsanställda jobbar hemma

STATSFÖRVALTNING2020-06-22
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.