#metoo: Chef på Arbetsförmedlingen avstängd

ARBETSFÖRMEDLINGEN2017-12-06
Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg har anlitat en advokatbyrå för att utreda sexuella trakasserier som en hög chef påstås ha begått, rapporterar Dagens industri. Chefen är avstängd från sitt arbete.

Enligt Dagens industri skickade Mikael Sjöberg på måndagen information om beslutet i ett brev på Arbetsförmedlingens intranät till cheferna. I brevet framkommer att en medarbetare berättat om en händelse som orsakat utredningen: ”Informationen i den händelse som medarbetaren redogjort för kan bedömas som sexuella trakasserier och som arbetsgivare har vi då en utrednings- och åtgärdsplikt”.

Arbetsförmedlingens kommunikationsdirektör Mikael Hvinlund säger till Expressen att utredningen ska göras skyndsamt och att den förhoppningsvis är klar inom en eller två veckor.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.