Myndigheter ska ta fram digitalt stöd mot sextrakasserier

#METOO2018-03-16
Arbetsmiljöverket och Diskrimineringsombudsmannen ska hjälpa arbetsgivare att motverka sexuella trakasserier. På uppdrag av regeringen ska myndigheterna gemensamt producera ett digitalt stöd.

I kölvattnet av #metoo har det kommit fram att det finns kunskapsluckor kring vad som gäller när det kommer till att motverka sexuella trakasserier på arbetsplatsen, skriver kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke i ett regeringsbeslut.

Enligt beslutet ger hon därför Arbetsmiljöverket och Diskrimineringsombudsmannen, DO, i uppdrag att ordna ett digitalt hjälpmedel till arbetsgivare.

Tanken är att det digitala stödet bland annat ska klargöra vad diskrimineringslagen och arbetsmiljölagen säger kring arbetet med att förebygga och motverka sexuella trakasserier, samt tydliggöra hur de båda lagarna ”förhåller sig till varandra”, enligt beslutet.

Med hjälp av 3,5 avsatta miljoner kronor ska uppdraget utföras och redovisas senast 1 april nästa år.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.