Nils Öberg tar över Försäkringskassan

FÖRSÄKRINGSKASSAN2019-05-02

Nils Öberg blir ny generaldirektör för Försäkringskassan. Han kommer närmast från en tjänst som generaldirektör på Kriminalvården.

Nils Öbergs ledarstil utmärks av att han är van att kommunicera tydliga mål och följa upp hur dessa nås, sade socialförsäkringsminister Annika Strandhäll, S, på en pressträff.

– Han har arbetat framgångsrikt med att höja förtroendet för myndigheten såväl internt och externt.

Hon framhöll också att Nils Öberg är väl förtrogen med hur Regeringskansliet arbetar och hur man leder stora myndigheter. 

”Jag är glad över att ha fått förtroendet att tillsammans med styrelsen leda Försäkringskassan de närmaste åren. Förtroendet för myndigheten blir central i ledningsarbetet och därmed också strävan att öka respekten för de tjänstemän som dagligen hanterar ett stort antal mycket komplexa beslut. Försäkringskassan är en av statens största arbetsgivare. Ett tryggt och bra arbetsklimat kommer därför också att vara en högt prioriterad fråga”, kommenterar Nils Öberg i ett pressmeddelande.

Nils Öberg har varit generaldirektör för Kriminalvården sedan 2012. Han tillträder sin tjänst på Försäkringskassan 3 juni.

Regeringen har utsett Stefan Strömberg till vikarierande generaldirektör för Kriminalvården. Han har tidigare varit rikspolischef och chef för Domstolsverket. Senast var han lagman i Stockholms tingsrätt.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA