Norskt fack i strid med Ryanair

ARBETSRÄTT2013-09-05
Det norska fackförbundet Parat har stämt flygbolaget Ryanair inför domstol, sedan en flygvärdinna blivit avskedad tidigare i år. Tvisten kan komma att prövas enligt norsk lag.

Flygvärdinnan Alessandra Cocca var anställd av Ryanair med placering i Moss sex mil söder om Oslo. Hon avskedades sedan hon anmält till arbetsgivaren att hennes kabinchef luktat av alkohol. Enligt Ryanair var skälet till uppsägningen att hon inte kunde hantera högtalarsystemet ombord.

Striden handlar nu om vilken lagstiftning som ska gälla för Ryanairs anställda. Parat, med stöd av norska LOs juridiska avdelning, hävdar att norska arbetsmarknadsregler ska tillämpas för personal som är baserad och bosatt i Norge. Ryanair hävdar att irländsk lagstiftning ska gälla, eftersom de anställda arbetar på Irlandsregistrerade flygplan.

I tingsrätten i Moss vann Ryanair, men Parat överklagade till lagmansrätten. Nu har lagmansrätten avgjort att det är norsk lagstiftning som ska gälla. Därmed återförvisas målet om Alessandra Cocco till tingsrätten.

”Domen i lagmansrätten bekräftar vårt påstående att Ryanair systematiskt och å det grövsta har brutit mot norsk lag under många år. Den här domen tillvaratar norska arbetstagares rätt mot stora bolag som menar att de fritt själva kan välja vilka lagar och regler de ska följa”, säger Parats vice ordförande Vegard Einan i ett pressmeddelande.

Efter domen deklarerade Ryanairs ombud att bolaget kommer att överklaga till Högsta domstolen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.