Ny satsning mot långtidsarbetslöshet

ARBETSMARKNAD2021-04-13

Regeringen satsar 448 miljoner kronor för att bryta den ökande långtidsarbetslösheten. Planen är att fler arbetslösa ska få stöd genom matchningstjänster, extratjänster och introduktionsjobb.

Mot bakgrund av den ökade långtidsarbetslösheten vill regeringen enligt ett pressmeddelande satsa ytterligare 448 miljoner kronor på att fler arbetslösa ska få stöd genom en matchningstjänst, en extratjänst eller ett introduktionsjobb. Satsningen är en reaktion på den ökning av långtidsarbetslösheten som Arbetsförmedlingen redovisar för mars och april i år.

En matchningstjänst innebär att den arbetssökande får individuellt anpassade aktiviteter som stöd för att hitta jobb eller börja studera. Matchningstjänster kan enligt regeringen bidra till förkortade arbetslöshetstider och en effektivare matchning till lediga jobb. Under 2021 ska matchningstjänster successivt byggas ut för att fler arbetssökande ska kunna ta del av sådana tjänster. Extratjänster och introduktionsjobb är subventionerade anställningar som riktar sig till nyanlända och långtidsarbetslösa. Subventionerade anställningar kan bidra till att personer med svagare förankring på arbetsmarknaden kan stärka sin ställning.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.