Ny satsning mot långtidsarbetslöshet

ARBETSMARKNAD2021-04-13
Regeringen satsar 448 miljoner kronor för att bryta den ökande långtidsarbetslösheten. Planen är att fler arbetslösa ska få stöd genom matchningstjänster, extratjänster och introduktionsjobb.

Mot bakgrund av den ökade långtidsarbetslösheten vill regeringen enligt ett pressmeddelande satsa ytterligare 448 miljoner kronor på att fler arbetslösa ska få stöd genom en matchningstjänst, en extratjänst eller ett introduktionsjobb. Satsningen är en reaktion på den ökning av långtidsarbetslösheten som Arbetsförmedlingen redovisar för mars och april i år.

En matchningstjänst innebär att den arbetssökande får individuellt anpassade aktiviteter som stöd för att hitta jobb eller börja studera. Matchningstjänster kan enligt regeringen bidra till förkortade arbetslöshetstider och en effektivare matchning till lediga jobb. Under 2021 ska matchningstjänster successivt byggas ut för att fler arbetssökande ska kunna ta del av sådana tjänster. Extratjänster och introduktionsjobb är subventionerade anställningar som riktar sig till nyanlända och långtidsarbetslösa. Subventionerade anställningar kan bidra till att personer med svagare förankring på arbetsmarknaden kan stärka sin ställning.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.