Nya Jämställdhetsmyndigheten får sitt kontor i Angered

STATSFÖRVALTNING2017-05-16
Den nya Jämställdhetsmyndigheten hamnar i Angereds centrum. Organisationskommittén för den nya myndigheten har redan tecknat hyreskontraktet.

I samband med att regeringen tillsatte en organisationskommitté för att inrätta den nya Jämställdhetsmyndigheten uttalade regeringen att den nya myndigheten skulle lokaliseras till Göteborg. Nu står det klart att myndigheten kommer att öppnas i nya lokaler i Angereds centrum.

”Vi vill att medborgare ska ha tillit till statens olika verksamheter, då kan inte våra myndigheter vara anonyma eller osynliga. Relationen mellan myndigheter och medborgare kan inte enbart vila på digitala lösningar och enstaka brev. Människor, orter, förorter och hela bygder ska inte känna sig övergivna”, skriver civilminister Ardalan Shekarabi, S, i ett pressmeddelande.

Den nya myndigheten kommer att ha 75 medarbetare och börja sitt arbete 1 januari 2018. Rekrytering av myndighetschef och medarbetare pågår. Organisationskommitténs arbete leds av Kerstin Alnebratt.

”Att myndigheten placeras i Angered och inte centralt i Göteborg eller i Stockholm följer regeringens målsättning om att statliga jobb och arbetsplatser ska finnas i olika delar av städer och av landet. Myndighetens arbete ska omfatta hela befolkningen”, skriver jämställdhetsminister Åsa Regnér, S, i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.