Nyrekrytering av inspektörer stoppas

ARBETSMILJÖVERKET2023-06-13

Arbetsmiljöverket stoppar den planerade rekryteringen av nya arbetsmiljöinspektörer. Enligt ett internt mejl inom myndigheten finns inte det ekonomiska utrymmet, skriver Arbetet.

Enligt det interna mejl som gått ut till alla anställda på Arbetsmiljöverket är det högre energi- och lokalkostnader som sätter stopp för myndighetens rekrytering av nya inspektörer.

”Jag vill med detta mejl informera dig om att rekryteringen av arbetsmiljöinspektörer inte blir av nu”, skriver inspektionsavdelningens chef Maria Wassén i mejlet, enligt tidningen Arbetet.

Det var under förra året som Arbetsmiljöverket gick ut med planerna på att nyanställa ett fyrtiotal nya inspektörer. Syftet med den ökade bemanningen var bland annat att intensifiera insatserna mot arbetslivskriminalitet genom att öka antalet inspektörer från 270 till 310 personer.

Nu bromsar myndigheten planerna.

”Skälet är att den rådande samhällsutvecklingen med bland annat högre energi- och lokalkostnader, ökade lönekostnader och pensionsavsättningar har satt ett högt tryck på Arbetsmiljöverkets ekonomi – en situation som inte var känd när vi planerade verksamheten i höstas”, skriver Maria Wassén i mejlet, rapporterar Arbetet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA