På SKI används metoden redan

MÅNGFALD2006-01-17

På Statens kärnkraftsinspektion,SKI, används redan modellen med anonyma jobbansökningar. Rekryterande chef ser inte den sökandes namn, bostadsort och ålder.

– Det är en aktiv åtgärd så att man inte påverkas av om den sökande är kvinna eller man, eller har utländsk bakgrund, säger Helena Nordin, personalhandläggare på Statens kärnkraftsinspektion, SKI.

Meritsammanställningar har avidentifierats sedan år 2000. Ansökningshandlingar skickas in på vanligt sätt. Därefter gör SKI en avidentifierad meritsammanställning med utbildning och yrkeserfarenheter. Utifrån den gör rekryterande chef ett urval. Först därefter avslöjas personerna bakom meriterna och kallas till intervju.

Av de anställda på SKI har 14 procent utländsk bakgrund, andelen i befolkningen är drygt 17 procent. Av dem som arbetar på SKI är 42 procent kvinnor, men bara 20 procent av de tekniska handläggarna är kvinnor.

Risk man slår sig till ro

Avidentifieringen av ansökningshandlingar har inte förändrat rekryteringen märkbart, anser Helena Nordin.

En risk hon ser med tillvägagångssättet är att organisationen slår sig till ro.

– Som statlig myndighet måste vi föregå med gott exempel. Vi har funderat på att arbeta tydligare i organisationen med mångfald och öka antalet kvinnor bland de tekniska handläggarna.

”Ger en klar bild”

Facket har inte haft några synpunkter på att meritsammanställningarna anonymiserats.

– Vi har inte diskuterat det i styrelsen, men kommer att ta upp det på ett kommande möte. Personligen tycker jag att det är bra, det ger en klar bild av alla sökande. Då blir det meriterna som avgör istället för namn, säger Annica Emtegård, ordförande för ST inom SKI.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA