Arbetsgivarverkets förhandlingschef Monica Dahlbom och STs förhandlingschef Åsa Erba-Stenhammar växlar yrkanden.
Bild: Casper Hedberg
Arbetsgivarverkets förhandlingschef Monica Dahlbom och STs förhandlingschef Åsa Erba-Stenhammar växlar yrkanden.

Parterna växlade yrkanden

AVTALSRÖRELSE2012-06-25

Sifferlöst och tillsvidare. Så vill arbetsgivarna inom staten att den centrala uppgörelsen ska se ut. Men ST kräver både en garanterad minsta löneutveckling samt ett tidsbegränsat avtal.

På förmiddagen i dag, måndag, växlade parterna inom staten sina yrkanden. På många sätt är läget detsamma nu som i förra avtalsrörelsen för två år sedan.

Arbetsgivarverket vill ha årliga lönerevisioner inom ramen för ett sifferlöst tillsvidareavtal. Det här är den andra avtalsrörelsen där arbetsgivarna för fram önskemål om tillsvidareavtal. Saco-S har redan ett sådant avtal.

Men förhandlingskartellen OFR/S, P, O - där ST ingår – vill ha ett avtal som garanterar samma löneutveckling som parterna inom den konkurrensutsatta industrin redan enats om. Det betyder åtminstone 2,6 procent på ett år. Man kräver också en fastställd längd på avtalsperioden, som är ”beroende av avtalets innehåll”.

– Vi vill ha siffror och vi vill ha avtalsperioder. Vi tror att vi kan åstadkomma den utveckling av avtalen som våra medlemmar kräver när vi är i en jämn maktbalans med arbetsgivarna, säger Åsa Erba-Stenhammar, förhandlingsledare i OFR/S, P, O. Till vardags är hon STs förhandlingschef.

Balansen uppstår endast i glappen mellan avtalsperioderna, menar hon, då parterna förhandlar utan att det råder fredsplikt.

– Annars är ju arbetsgivarens makt att leda och fördela arbetet väldigt stor. Det är i de här små luckorna utan fredsplikt som vi har chansen att fixa de villkor som medlemmarna vill ha.

Vad gäller lönerna står parterna alltså långt från varandra.

Så är det också med reglerna för föräldrapenning. Arbetsgivarverket vill nära nog halvera antalet dagar med tillägg från 360 till 195 med motiveringen att tillägget kostar för mycket. OFR/S, P, O vill däremot att tillägg även ska betalas ut för de första tio ”pappadagarna” vid barnets födelse.

Arbetsgivarverket yrkar också på begränsningar i Trygghetsavtalet, både av de grupper det gäller och hur tidsgränserna bör se ut.

OFR/S, P, O vill att möjligheten att stapla tidsbegränsade anställningar på varandra ska begränsas till tre år. Därefter ska medarbetaren få tillsvidareanställning.

Nästa förhandlingsdatum är 16 augusti.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA