Proposition om Svensk Kassaservice kommer

JOBBEN2005-12-02

Det kommer en proposition om Svensk Kassaservice. Men näringsdepartementet vill inte säga något om vilka förslag den kommer att innehålla, eller när den kommer att läggas till riksdagen.

Enligt uppgifter från tidningen Sekomagasinets nätupplaga kommer regeringen att föreslå att Svensk Kassaservice läggs ner den 1 juli 2007.

En nerläggning skulle ligga i linje med den utredning om Svensk Kassaservice som presenterades i maj 2004. Utredaren föreslog då att Post- och telestyrelsen för statens räkning skulle förhandla fram en annan lösning för att lösa behovet av enkla och billiga betalningslösningar i hela landet. Att köpa sådana tjänster av handeln eller bankerna var alternativ som diskuterades i utredningen.

På näringsdepartementet vill man varken bekräfta eller dementera uppgiften att en proposition ska komma före jul:

– Det pågår ett intensivt arbete, men när propositionen läggs fram eller vad den kommer att innehålla kan vi inte säga något om, säger pressekreteraren Ellinor Bjennbacke hos infrastrukturminister Ulrica Messing.

Svensk Kassaservice har idag knappt 2 000 anställda som berörs av en eventuell nerläggning. Redan under nästa år kommer 153 kontor att stängas. Eftersom medelåldern är hög kan mycket av avgångarna lösas med hjälp av avtalspensioner, tror Kjell Strömbäck, ST inom Posten:

– Jag tror att det vid en eventuell nerläggning 2007 kommer att handla om 1 500 personer, eller ännu färre.

Enligt Kjell Strömbäck har varken de fackliga organisationerna eller Postens ledning fått någon information om regeringens avsikter:

– Vi har inte en aning om vad propositionen kommer att innehålla.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA