Riksrevisionen granskar rättskedjan

RÄTTSVÄSENDET2011-02-28
Riksrevisionen ska göra en övergripande granskning av effektiviteten i rättsväsendet. Granskningen ska besvara om regeringen och myndigheterna hanterar brottsligheten effektivt.

Den nu inledda granskningen blir en samlad avslutning av en serie granskningar av rättsväsendet och effektiviteten i rättskedjan som genomförts under åren 2008-2010. Slutrapporten ska besvara frågan: ”Hanterar rättsväsendets olika delar brottslighet på ett samlat och effektivt sätt?”

De olika myndigheterna i rättskedjan ansvarar bland annat för att förebygga och utreda brott, lagföra personer, verkställa utdömda påföljder samt bevaka brottsoffers rättigheter. Det totala anslaget är under år 2011 36,7 miljarder kronor. Anslagen har ökat de senaste åren, konstaterar Riksrevisionen i ett pressmeddelande.

Riksrevisionens slutrapport ska resultera i förslag till förbättringar i rättskedjan.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.