Annons:

Sju års fängelse för gisslantagarna på Hällbyanstalten

KRIMINALVÅRDEN2021-12-07

De två män som i somras tog två kriminalvårdare som gisslan på Hällbyanstalten döms båda till sju års fängelse. Männen ska också betala skadestånd till de två kriminalvårdarna.

Eskilstuna tingsrätt finner männen skyldiga till två fall av människorov, två fall av grovt hot mot tjänsteman och grov utpressning. En av de tilltalade döms även för hot mot tjänsteman vid ett annat tillfälle.

Straffet blir sju års fängelse, som de ska avtjäna utöver de långa fängelsestraff de redan sitter av.

Vid bedömningen av straffets längd har tingsrätten bland annat tagit hänsyn till att frihetsberövandet pågått relativt länge och att målsägandena stått under hot under hela tiden, samt att ett av syftena med frihetsberövandet har varit att Kriminalvården skulle släppa de tilltalade fria, meddelar Eskilstuna tingsrätt i ett pressmeddelande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA