Sju års fängelse för gisslantagarna på Hällbyanstalten

KRIMINALVÅRDEN2021-12-07
De två män som i somras tog två kriminalvårdare som gisslan på Hällbyanstalten döms båda till sju års fängelse. Männen ska också betala skadestånd till de två kriminalvårdarna.

Eskilstuna tingsrätt finner männen skyldiga till två fall av människorov, två fall av grovt hot mot tjänsteman och grov utpressning. En av de tilltalade döms även för hot mot tjänsteman vid ett annat tillfälle. 

Straffet blir sju års fängelse, som de ska avtjäna utöver de långa fängelsestraff de redan sitter av.

Vid bedömningen av straffets längd har tingsrätten bland annat tagit hänsyn till att frihetsberövandet pågått relativt länge och att målsägandena stått under hot under hela tiden, samt att ett av syftena med frihetsberövandet har varit att Kriminalvården skulle släppa de tilltalade fria, meddelar Eskilstuna tingsrätt i ett pressmeddelande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.