Skärpt lag om funktionshinder

2006-11-15
Den 1 december skärps lagen om diskriminering i arbetslivet på grund av funktionshinder.

Nu är arbetsgivaren skyldig att göra skäliga stöd- och anpassningsåtgärder i samband med anställningsintervjuer eller vid beslut i en anställningsfråga.

 

Men från månadsskiftet är arbetsgivaren också skyldig att anpassa arbetsplatsen under pågående anställning. Detsamma gäller vid yrkespraktik. Lagändringen är föranledd av ett EU-direktiv.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.