Skolmyndigheter delar kontor

SKOLVERKET2022-09-12
Skolverket och Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, har öppnat ett gemensamt kontor i Härnösand. Det är det första av tio gemensamma arbetsplatser som de två myndigheterna ska inrätta på olika orter i landet.

Syftet med att öppna gemensamma kontor för Skolverket och SPSM är enligt ett pressmeddelande att möjliggöra bättre samarbete och mer dialog mellan myndigheterna och ansvariga inom skolan om vad som behövs för att fler barn och elever ska nå målen.

Vid det nya Härnösandskontoret ska det föras regelbundna och framåtsyftande så kallade kvalitetsdialoger med skolhuvudmän från bland annat Jämtlands och Västernorrlands län. Dialogerna ska enligt pressmeddelandet ge huvudmännen stöd för deras planering, analys och utveckling av skolan, och ta avstamp i framgångsfaktorer som forskning och erfarenheter visat leder till kvalitet.

Under de närmaste tre åren räknar de två myndigheterna med att tillsammans kunna träffa alla Sveriges cirka 2 800 skolhuvudmän.

”För att fler barn och elever ska lyckas i skolan behöver kvaliteten i förskola och skola stärkas. Nu när vi finns här i Härnösand kommer vi närmare huvudmännen och kan tillsammans med dem skapa forum och samarbeten kring de frågor som har störst betydelse för att barn och elever når målen”, framhåller Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson i pressmeddelandet.

Skolverkets och SPSMs nya kontor

Gemensamma regionala kontor kommer under 2022 att etableras i Härnösand, Malmö och Luleå .

Under 2023 flyttar myndigheterna ihop även i Umeå, Gävle, Växjö och Örebro.

Sist ut är Göteborg och Linköping under 2024.

Det kommer även att inrättas ett gemensamt regionalt kontor i Skolverkets lokaler i Solna.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.