Annons:

ST begär medling om tjänstepensionen

AVTAL2015-12-07

Offentliganställdas förhandlingsråd, där ST ingår, begär i dag medling om det kommande tjänstepensionsavtalet PA 16 sedan Arbetsgivarverket i förra veckan avvisat samtliga yrkanden från OFR.

Offentliganställdas förhandlingsråd, OFR, kräver bland annat att den lägre pensionsåldern för flygledare och officerare bibehålls och att sjuka och föräldralediga ska få lika stor pensionsavsättning som andra.

I onsdags avvisade Arbetsgivarverket samtliga OFRs yrkanden. STs förhandlingschef Åsa Erba-Stenhammar, som också är förhandlingsledare för OFR, sade då att det är extremt förvånande och att OFR vill förhandla och hitta lösningar.

Det är de fackliga organisationerna Seko och Saco-S som slutit det nya pensionsavtalet, PA 16, med Arbetsgivarverket. Arbetsgivarverket har dock meddelat att det nya avtalet kommer att gälla även för medlemmarna i ST och de andra förbunden i OFR trots att OFR inte skrivit på.

STs ordförande Britta Lejon har tidigare sagt att hon inte utesluter en konflikt om pensionsavtalet.

De förbund på det statliga området som förhandlar tillsammans inom OFR är ST, Officersförbundet, Polisförbundet, Försvarsförbundet, Ledarna, Lärarförbundet, Tull-Kust samt Vårdförbundet. Totalt berörs 100 000 anställda inom den statliga sektorn.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA