Strejkhot på spåren undanröjt

AVTALSRÖRELSEN2017-05-12
Strejken inom spårtrafiken som skulle brutit ut i dag blåstes av på torsdagseftermiddagen sedan Seko och Almega kommit överens om ett nytt avtal.

Seko och Almega kom i direkta förhandlingar överens om ett nytt treårigt avtal på spårtrafikområdet i går. Därmed drog Seko tillbaka sitt strejkvarsel.

”Det är en seger för rättvisan. Vi får nu den låglönesatsning som vi krävt och andra plusvärden som är viktiga för våra medlemmar på detta område”, skriver Sekos förbundsordförande Valle Karlsson i ett pressmeddelande.

Enligt Valle Karlsson har förhandlingarna med Almega drivits i en konstruktiv ton.

Avtalet innebär enligt Seko att medlemmarna får samma löneökningar som andra fått på arbetsmarknaden. Uppgörelsen innehåller också en låglönesatsning. Låglönesatsningen innebär att arbetsgivarna ska bidra med procentuellt sett mer till lönepotten för anställda med löner under 24 000 kronor i månaden. 

”Sammantaget är detta en väldigt bra uppgörelse för våra medlemmar som förutom en låglönesatsning innehåller viktiga förbättringar i övriga villkor”, skriver Valle Karlsson.

Avtalet berör cirka 10 000 medlemmar.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.