Tågvärd riskerar avsked för Tiktok-video

SPÅRTRAFIKEN2023-08-23

I Stockholm har en tågvärd vid pendeltågen varslats om uppsägning för att ha lagt ut en filmsekvens på Tiktok, rapporterar Ekot. Filmen ska ha visat delar av en förarhytt, och arbetsgivaren anser att detta utgjort en säkerhetsrisk.

Enligt Ekot är tågvärden anställd av trafikentreprenören MTR, som driver pendeltågstrafiken i Stockholmsregionen åt Storstockholms lokaltrafik, SL. Trafiken har upphandlats av Region Stockholm. Ekot hänvisar till uppgifter från kvinnans fackförbund Seko.

Enligt Ekot har MTR avböjt att kommentera enskilda personalärenden, men bekräftat att det kan bli fråga om uppsägning om anställda agerar på ett sådant sätt att det utgör en säkerhetsrisk.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA