TCO: Förslagen räcker inte till

TCO2019-09-18
TCO anser att regeringens arbetsmarknadspolitiska satsning i budgeten för 2020 är otillräcklig. TCO saknar bland annat besked om hur högskolor och universitet ska bidra till omställningen på arbetsmarknaden.

”Det är bra att det blir fler platser på arbetsmarknadsutbildning och att neddragningen av resurser till Arbetsförmedlingen dämpas. Grundproblemet finns dock kvar eftersom man genomför en genomgripande reform i allt för snabb takt”, kommenterar TCOs tillförordnade ordförande Peter Hellberg i ett pressmeddelande.

Enligt TCO har budgeten för innevarande år redan fått uppenbara konsekvenser för enskilda människor, liksom för arbetsmarknaden som helhet. Oavsett var man bor i landet ska man ha tillgång till bra och likvärdig service, anser Peter Hellberg. Tummar man på den principen påverkar det förmågan till omställning:

”Satsningen på mer flexibla utbildningar inom yrkeshögskolan är något som TCO har velat se länge. Det vi fortfarande saknar är besked om hur högskolor och universitet ska bidra till omställningen på arbetsmarknaden”, påpekar Peter Hellberg i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.