Samtliga i den personalstyrka som lånas ut tillhör riskgrupper för coronaviruset och kan i nuläget inte arbeta på servicekontoren, skriver Statens servicecenter i ett pressmeddelande.
Samtliga i den personalstyrka som lånas ut tillhör riskgrupper för coronaviruset och kan i nuläget inte arbeta på servicekontoren, skriver Statens servicecenter i ett pressmeddelande.

Tillväxtverket lånar in personal i riskgrupp

CORONA2020-07-03

Ungefär 30 anställda på Statens servicecenter lånas ut till Tillväxtverket. De utlånade personerna tillhör riskgrupper och kan för tillfället inte jobba på servicekontoren. I stället får de nu arbetsuppgifter relaterade till bidragen kopplade till korttidspermittering.

Från och med nästa vecka kommer runt 30 av Statens servicecenters anställda att jobba med kundsupport och handläggning av bidrag för korttidspermittering på Tillväxtverket.

Samtliga i den personalstyrka som lånas ut tillhör riskgrupper för coronaviruset och kan i nuläget inte arbeta på servicekontoren. Det eftersom de då behöver ha kontakt med människor som kommer in på kontoren, skriver Statens servicecenter i ett pressmeddelande.

”Utlåningen av våra medarbetare kommer inte innebära någon minskad service i vår kärnverksamhet”, säger Statens servicecenters generaldirektör Thomas Pålsson i pressmeddelandet.

Sedan tidigare har Tillväxtverket slutat avtal med Skatteverket, Naturvårdsverket, Bolagsverket och Energimyndigheten om att låna in personal under coronapandemin.

Även CSN har lånat in personal från Migrationsverket.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA