Samtliga i den personalstyrka som lånas ut tillhör riskgrupper för coronaviruset och kan i nuläget inte arbeta på servicekontoren, skriver Statens servicecenter i ett pressmeddelande.
Samtliga i den personalstyrka som lånas ut tillhör riskgrupper för coronaviruset och kan i nuläget inte arbeta på servicekontoren, skriver Statens servicecenter i ett pressmeddelande.

Tillväxtverket lånar in personal i riskgrupp

CORONA2020-07-03
Ungefär 30 anställda på Statens servicecenter lånas ut till Tillväxtverket. De utlånade personerna tillhör riskgrupper och kan för tillfället inte jobba på servicekontoren. I stället får de nu arbetsuppgifter relaterade till bidragen kopplade till korttidspermittering.

Från och med nästa vecka kommer runt 30 av Statens servicecenters anställda att jobba med kundsupport och handläggning av bidrag för korttidspermittering på Tillväxtverket.

Samtliga i den personalstyrka som lånas ut tillhör riskgrupper för coronaviruset och kan i nuläget inte arbeta på servicekontoren. Det eftersom de då behöver ha kontakt med människor som kommer in på kontoren, skriver Statens servicecenter i ett pressmeddelande.

”Utlåningen av våra medarbetare kommer inte innebära någon minskad service i vår kärnverksamhet”, säger Statens servicecenters generaldirektör Thomas Pålsson i pressmeddelandet.

Sedan tidigare har Tillväxtverket slutat avtal med Skatteverket, Naturvårdsverket, Bolagsverket och Energimyndigheten om att låna in personal under coronapandemin.

Även CSN har lånat in personal från Migrationsverket.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.