Bild: Johanna Vikar/Trafikverket, Magnus Fyhr/Mostphotos, Getty Images

Trafikverkets presschef raderade sms

TRAFIKVERKET2024-03-06

Ekot uppger att Trafikverkets presschef Bengt Olsson raderat sin sms-trafik från de dagar i vintras då det var trafikkaos på E22 i Skåne. Meddelandena är därmed inte tillgängliga för den interna utredning av händelserna som pågår.

I januari i år ledde snökaos till att hundratals fordon blev insnöade på E22 mellan Hörby och Kristianstad. Ett tusental fordon och hundratals resenärer blev fast i snöovädret i mer än 20 timmar. Både presschefen Bengt Olsson och generaldirektören Roberto Maiorana drabbades under och efter snökaoset av omfattande kritik för hur Trafikverket hanterat situationen. Roberto Maiorana kallades senare till riksdagens trafikutskott för att ge en förklaring av hur Trafikverket arbetar med vinterväghållning.

När snöovädret pågick var generaldirektören själv ledig. Bland de sms som raderats av presschefen Bengt Olsson fanns enligt Ekots uppgifter en omfattande konversation mellan honom och den dåvarande tillförordnade generaldirektören Malin Holen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA