Bild: Mostphotos

Trafikverkets upphandling av flyg klar

LUFTFART2020-04-20

Trafikverket har genomfört upphandlingen av flygtrafik till Visby och sju orter i Norrland. Uppdraget gick till flygbolaget Amapola, som sedan tidigare trafikerat tre av linjerna.

Trafikverkets beslut om att tilldela flyguppdraget till Amapola gör det möjligt för bolaget att inleda trafiken redan i dag. Avtalet kommer efter behov att förlängas en månad i taget, som längst till och med 6 september 2020. Om kommersiell trafik återupptas upphör den upphandlade trafiken, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

”Med denna upphandling säkerställer vi resemöjligheter som är nödvändiga för hälso- och sjukvården och andra samhällsviktiga funktioner”, kommenterar Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon beslutet i pressmeddelandet.

Enligt Trafikverket lämnade Amapola det prismässigt fördelaktigaste anbudet. I uppdraget ingick att trafikeringen kan arrangeras genom en kostnads- och miljömässigt effektiv slingning av flyglinjerna, med upp till tre mellanlandningar på en linje. Amapola har valt två slingor att trafikera – Arlanda – Visby – Arlanda – Sundsvall – Örnsköldsvik – Östersund – Örnsköldsvik – Sundsvall – Arlanda respektive Arlanda – Umeå – Skellefteå – Luleå – Kiruna – Luleå – Skellefteå – Umeå –Arlanda.

Trafikverket fick regeringens uppdrag att upphandla flygtrafik till de åtta aktuella orterna 7 april.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Luftfart
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA