Vikarier anställdes efter artikel i ST Press

POSTEN2006-12-19
Fast jobb och anställningsförmåner i stället för timvik. Det blev resultatet av en artikel i ST Press om poolpersonal i Svensk Kassaservice.
ST Press rapporterade i våras om så kallade behovsanställningar inom Svensk Kassaservice. De omkring 50 behovsanställda kunde arbeta alltifrån enstaka timmar till heltid, men ingen hade anställningsskydd och villkoren var sämre än för de fast anställda.

–De gör samma arbete som vi, men har sämre villkor. Det känns inte seriöst, sa Ingrid Schell, ST-ordförande inom Svensk Kassaservice, till ST Press (nr 8/06).

Personalchefen reagerade

Personalchefen på Svensk Kassaservice läste artikeln och tog dagen därpå kontakt med ST, berättar Mikael Andersson i avdelningsstyrelsen. Nu är avtalet omgjort, och arbetsgivaren har gått med på STs krav.

–De var kanske inte riktigt uppdaterade på problemet, tror Ingrid Schell. Det blev ju belyst genom tidningsartikeln, och personalchefen hade full förståelse för våra krav.

I det nya avtalet får de i personalpoolen som arbetar mer än 40 procent tillsvidareanställning och de förmåner det för med sig, till exempel vad gäller läkarvård och mediciner.

De som arbetar mindre än så får skriva kontrakt på ett visst antal timmar. De timmarna får man betalt för oavsett om arbetsgivaren utnyttjar dem eller inte.

–Mitt mål var att få tryggare anställningar, och att man skulle veta vad man tjänar under månaden, säger Ingrid Schell.

Poolen behövs på grund av kassaservicens slimmade och krympande organisation, anser Ingrid Schell.

Vill behålla heltidsarbeten

–Vi vill att personalen ska få behålla heltider så långt som möjligt när verksamheten minskar, och det blir lättare om man kan ta in deltidare vid luncher och arbetstoppar.

En av dem som fått fast anställning tack vare avtalet är ST-medlemmen Lotta Hugstad, just nu vid Svensk Kassaservice kontor i Högdalen i södra Stockholm. Hon har arbetat halvtid på timlön sedan mars i år, och har tidigare jobbat inom Posten.

–Det här är jättebra! Vi får en stadig inkomst och förmåner, och det blir mer ordning och reda, säger Lotta Hugstad.

Hon framhåller också att tillsvidareanställningen innebär att de poolanställda kan få del av trygghetsåtgärder om de blir uppsagda vid nedskärningar.

Den frågan har varit viktig även för ST.

–Den dag vi läggs ned – och den dagen kommer, frågan är bara när – har även de i poolen en tryggare situation, konstaterar Ingrid Schell. Annars hade det bara blivit tack och adjö.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.