Yrkeshögskolan backar om neddragning

ARBETSMARKNAD2016-01-13
De planerade neddragningarna inom Myndigheten för yrkeshögskolan, MYH, kan komma att bli mindre än tidigare aviserat. Det framgår av ett brev från myndighetens ledning till personalen.

Publikt berättade före jul om oron bland MYHs personal, sedan myndigheten informerat att personalen skulle minskas till 75 årsanställda de närmaste tre åren. Dagen före julafton fick de anställda vid MYH ett brev från ledningen, där myndigheten konstaterar att resultatet ser bättre ut än befarat och att neddragningarna därmed kan bli mindre än tidigare aviserat:

”Vi gör nu en annan bedömning av planeringsförutsättningarna vilket betyder att ingångsvärdena för nästa år blir mer positiva. Vår bedömning nu är att vi inte kommer att behöva minska antalet årsarbetskrafter till och med 2017 i samma omfattning som vi tidigare sett. Vår tidigare bedömning att anpassning av personalstyrkan kan lösas genom naturlig personalrörlighet kvarstår”, skriver myndigheten.

– Konkret vet vi ingenting om vad det här kommer att innebära. Om det betyder att vi fortfarande ska vara 75 om tre år, men att minskningen ska ske snabbare under 2017 och 2018 vet vi heller ingenting om. Om budgeten för de åren vet vi ju just nu väldigt lite, säger Marie Morin, vice ordförande för ST vid MYH.

Nästa MBL-information mellan myndigheten och de fackliga organisationerna är inplanerad senare under januari.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.