Annons:

Arbetsskador

Ämne:Arbetsskador
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Arbetsskador. Du kan även följa vad Publikt skriver om Arbetsskador genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
ArbetsskadorNyhetLO-TCO rättsskydd välkomnar förslaget från arbetsskadeutredningen om en mer jämställd och rättssäker arbetsskadeförsäkring. Utredningen föreslår bland annat nya regler för livränta.
ArbetsskadorNyhetTiotusentals anställda blir årligen sjuka av stress. Ofta finns ett samband med jobb­situationen, men många anmäler inte någon arbetsskada och kan inte få ersättning. Men en ansökan kan löna sig, säger Lennart Steen på LO-TCO-Rättsskydd: "Väl prövat blir det ofta bifall och därmed livränta".
ArbetsmiljöNyhetFör fjärde året i rad ökar antalet anmälda arbetsskador, och ökningen är störst bland kvinnor. Det framgår av en ny rapport från Arbetsmiljöverket.
SpårtrafikNyhetI januari 2013 krockade ett herrelöst tåg in i ett bostadshus vid Saltsjöbanans slutstation. Den direkta orsaken till olyckan var en knapptryckning på ”stäng” i förarhytten, konstaterar Statens haverikommission.
ArbetsmiljöNyhetEU och den internationella arbetsorganisationen ILO ska öka sitt samarbete kring arbetsmiljön. Med intensifierat samarbete ska arbetet för bättre arbetsmiljö bli mer effektivt runt om i världen.
ArbetsskadorNyhetHan slapp betala tillbaka 153 102 kronor. ST-medlemmen Mikael Engström fick hjälp av facket och gick till domstol när Försäkringskassan krävde tillbaka utbetald arbetsskadeersättning. – Det kändes overkligt när återkravet kom, det var totalt oväntat. Och man är ganska liten i dialogen med Försäkringskassan.
ArbetsmiljöNyhetÖstersunds tingsrätt fällde i dag två chefer inom socialtjänsten för en socialsekreterares självmord. Tingsrätten anser att cheferna gjort sig skyldiga till arbetsmiljöbrott genom vållande till annans död.
POSTENNyhetEn ST-medlem på Posten i Karlstad skadades allvarligt i en olycka när hans truck föll från en lastkaj. Olyckan berodde på att en parkerad lastbil vid kajen gled i väg när han skulle köra ut på lastbilens nedfällda ramp.
ArbetsskadeförsäkringenNyhetEn studievägledare med en äldre arbetsskada slipper betala tillbaka det mesta av ett stort återbetalningskrav från Försäkringskassan. Kvinnan har handlat i god tro, anser Kammarrätten.
ArbetsmiljöNyhetUnga nyanställda får inte den introduktion och den handledning de behöver när de börjar jobba. Det visar en inspektion av ungas arbetsmiljö som Arbetsmiljöverket genomfört.
ArbetsmiljöNyhetFör tredje året i rad ökar antalet anmälda arbetsskador och arbetsolyckor. Det visar arbetsskadestatistik från Arbetsmiljöverket.
ArbetsmiljöNyhetVar tredje kvinna har dagligen ont beroende på påfrestande arbetsställningar. Efter en inspektion riktar Arbetsmiljöverket kritik mot sju av tio arbetsgivare för brister i arbetsmiljön.
ArbetsskadaNyhetEn 62-årig man slipper betala tillbaka arbetsskadelivränta. Högsta förvaltningsdomstolen upphäver Försäkringskassans återbetalningskrav. Domen kan påverka fler liknande ärenden.
ArbetsmiljöNyhetRegeringen har beslutat om en lagrådsremiss med förslag på effektivare sanktioner på arbetsmiljö- och arbetstidsområdet. Förslaget innebär att böter ersätts av sanktionsavgifter.
ArbetsmiljöNyhetEn ny undersökning från Arbetsmiljöverket visar att betydligt färre personer uppger att de lider av psykiska eller fysiska besvär av jobbet än för tio år sedan.
Prenumerera på