Annons:

Järnvägsinfrastruktur

Ämne:Järnvägsinfrastruktur
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Järnvägsinfrastruktur. Du kan även följa vad Publikt skriver om Järnvägsinfrastruktur genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
SpårtrafikenNyhetTrafikverket får regeringens uppdrag att upprätta en långsiktig plan för att underhålla järnvägen. Målet är ett bättre planerat och effektivare järnvägsunderhåll.
TRAFIKVERKETNyhetTrafikverket ska få utökat ansvar för underhållet av landets järnvägsspår. En utredare ska undersöka vilka delar av spårunderhållet som det är lämpligt att flytta över från entreprenören Infranord till Trafikverket.
SpårtrafikenNyhetRegeringen vill förmå EU att förlänga den svenska stomnätskorridoren genom Sverige från Stockholm till Haparanda respektive Oslo. EU-finansiering skulle möjliggöra en mångmiljardsatsning på järnvägen.
SPÅRTRAFIKENNyhetSekos avtal för spårtrafik och järnvägsinfrastruktur är klart, men STs förhandlingar drar ut på tiden. ”Det handlar om att säkerställa att det är rätt i varje detalj. Då får det ta lite tid”, säger förhandlingschef Åsa Erba-Stenhammar.
AVTALNyhetSeko har varslat om strejk inom bransch järnvägsinfrastruktur. I ett första steg tas medlemmarna ut i konflikt vid lunchtid 17 maj, om inget avtal är färdigt tills dess.
Prenumerera på