Arbetsförmedlare agerade hyresvärd på låtsas

ARBETSFÖRMEDLINGEN2015-06-02

En anställd vid Arbetsförmedlingen i Götaland riskerar att förlora jobbet, sedan han låtit nyanlända skriva sig på hans privata adress. Myndigheten har anmält honom till personalansvarsnämnden,

Arbetsförmedlaren riskerar att bli av med sitt jobb sedan han låtit flera personer som väntade på eget boende få skriva sig på hans adress, uppger lokalradion. De har i själva verket varit inneboende hos kamrater, men tack vare att de kunnat skriva sig hos arbetsförmedlaren har de verkliga ”hyresvärdarna” i sin tur undvikit att förlora sitt försörjningsstöd.

Arbetsförmedlingen har anmält hans agerande till personalansvarsnämnden. Enligt myndigheten har arbetsgivarens förtroende för honom i den roll han har förbrukats, även om han inte gjort något brottsligt.

Den anställde själv säger enligt lokalradion att han ångrar sitt handlande och att han bara ville vara hjälpsam.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA