Bättre ordning på aktivitetsrapporter

ARBETSFÖRMEDLINGEN2013-11-20

Arbetsförmedlingen tycker sig börja få ordning på det nya systemet med aktivitetsrapporter. I oktober ökade antalet inlämnade rapporter till 107 000, jämfört med 90 000 i september.

Införandet av systemet med aktivitetsrapporter har kantats med tekniska problem. Men nu tycker Arbetsförmedlingen att man fått ordning på tekniken, och sex av tio av dem som lämnat in sina rapporter tycker enligt en enkät att det har varit lätt.

”De värsta barnsjukdomarna är över. Nu fortsätter vi att jobba för att få fler att se nyttan med att lämna in sina rapporter. Det är ett smidigt sätt att få struktur på sitt jobbsökande som kan ge bättre, mer framåtsyftande möten med arbetsförmedlarna”, säger Arbetsförmedlingens tillförordnade chef Clas Olsson i ett pressmeddelande.

Myndigheten har frågat de arbetssökande som inte skickade in någon rapport i september om anledningen. Fyra av tio har svarat att de inte hade sökt eller fått a-kassa, och var femte uppgav att de redan börjat arbeta eller studera. Andra säger att de var sjukskrivna, hade glömt bort att lämna in sina rapporter eller inte förstått att det gällde dem.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA