Hot från chef ingen engångshändelse

POLISEN2016-10-27

Händelsen där en chef inom polisen hotade en underställd är inte en isolerad företeelse, anser Polisförbundets ordförande Lena Nitz. Den är ett exempel på en osund tysthetskultur inom kåren, skriver hon i sin blogg.

Var tredje polis upplever att de inte har möjlighet att framföra kritik eller synpunkter till ledningen på sin arbetsplats utan rädsla för repressalier. Det är tre gånger fler än bland förvärvsarbetare i stort där bara var tionde är rädd för samma sak. Det visade en undersökning som Polisförbundet genomförde tillsammans med TNS Sifo i februari 2015, skriver Lena Nitz.

Polisförbundets ordförande tycker att det är ett kraftigt underbetyg åt ledarskapet inom polisen att en högre polischef hotar en underlydande chef med orden ”Har du pratat om det här i media är du död”. Agerandet är givetvis oacceptabelt, skriver Lena Nitz:

”Men vad värre är, det är inte en isolerad företeelse. Det är ett exempel på den osunda tysthetskultur och det bestraffande ledarskap som ofta råder inom polisen.”

Polisförbundet har sedan länge påtalat problemen inom polisen. Kritiken har bland annat riktat sig mot chefstillsättningar, oklar beslutsordning och alltför centraliserad styrning, skriver Lena Nitz. Tysthetskulturen är pudelns kärna och Polisens övergripande problem är en rädd organisation som misstror en ledning som inte vill lyssna och som avfärdar kritik, mer eller mindre brutalt:

”En rädd organisation där medarbetarna känner sig maktlösa och inte lyssnade till kommer även fortsättningsvis att vara ineffektiv. Tystnadskulturen drabbar inte bara polisers arbetsmiljö utan också verksamhetens effektivitet”, skriver Lena Nitz.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA